Tellus TowerS

En del av Stockholm Creative District

Projektstatus ( Klicka för att se )

  • Marknadsföring
  • Detaljplanearbete
  • Säljstart
  • Bokningsavtal
  • Förhandsavtal
  • Inredningsval
  • Upplåtelseavtal
  • Byggplatsvisning
  • Besiktning
  • Tillträde

Tellus Tower blir Tellus Towers. Med ett nytt läge i direkt anslutning till Telefonplans tunnelbanestation planeras nu för två skyskrapor istället för en. Med sina 1200 lägenheter erbjuder tornen bostäder för morgondagens stockholmare med fokus på smarta ettor och tvåor signerade Gert Wingårdh.

Område: Telefonplan Boendeform: Bostadsrätt, hyresrätt, äganderätt
Antal lägenheter: Ca 1200 Antal rum: 1-3 rok
Säljstart: Prel. Q1 2017 Första tillträde: Prel. 2020 Intresseanmälan

Om Tellus TowerS

Bostadshusen är som nämnt ritat av den prisbelönta arkitekten Gert Wingårdh. Ambitionen har varit att skapa funktionella, kompakta och effektivt planerade bostäder. Tellus Towers med sina hus i olika höjder, rymmer tillsammans cirka 1200 lägenheter varav hela 95 procent är planerade för 1-2 personer. Smarta planlösningar designade Gary Chang och en glasad fasad som sträcker sig från golv till tak ger inte bara ett oerhört ljusinsläpp utan också en makalös utsikt.

I området planeras det för ett flertal butiker, caféer och en större livsmedelsbutik. Under husen blir det garage och tusentals parkeringsplatser för cyklar. På toppen av de båda skyskraporna blir det takterrasser med pool och i det högsta huset ritas det på en restaurang och skybar med utsikt över hela Stockholm.

Service och kommunikationer

Med över 3000 arbetandes och boende i området, har Telefonplan ett brett serviceutbud av restauranger, gym, apotek, bank och mataffärer redan nu. Men ännu mer är alltså på gång. Dessutom är området lättillgängligt med såväl bil som kommunal transport; både tunnelbana och bussar trafikerar området. Från Telefonplan in till Stockholms Centralstation tar det ca 10 min. Oavsett om du kör bil eller åker tunnelbana. Även detta är förmodligen en bidragande orsak till områdets rasande popularitet.

Om området

Tellus Towers byggs i Telefonplan, ett område i Midsommarkransen strax söder om Stockholms stadskärna. Det här är ett område i spännande förändring och det som tidigare i huvudsak var ett industriområde är idag ett brännhett kulturcentrum för hela Stockholm, inte minst genom Konstfack som huserar här. Mycket händer redan runt Telefonplan men ännu mer planeras i form av detaljhandelsutbud, aktiviteter, underhållning och både kontors- och bostadsbyggen. Telefonplan växer men räknas redan till ett av Stockholms mest spännande och trendiga hotspots, motsvarande New Yorks Meatpacking District. Idag är Telefonplan en hub för kreativitet och utbildning och det har gjort att området inte bara blommar ur ett företagarperspektiv utan det har även blivit ett minst sagt populärt bostadsområde. Och här kommer alltså Tellus Towers in i bilden.